“Nüfusun iki katı sayıda hasta acillere yığılıyor!”

0
363

blank

 

Hemen her gün farklı hastanelerin acil servislerinden doktora yönelik şiddet haberleri geliyor. Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) Acil Servislerde Şiddeti Önleme Raporu’na göre, acil tıp uzmanlarının hemen hemen tamamı (yüzde 98’i) meslek yaşantıları boyunca en az bir kez şiddete maruz kaldı. Yüzde 38’si 10 kez ve üzerinde şiddete uğradı.

Kalabalık + Artan İş Yükü + Artan Stres = Artan Şiddet

blank

Acil Servislerde Şiddeti Önleme Raporu’na göre Acil Tıp uzmanlarının %98’i tüm meslek hayatları boyunca en az bir kez sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalmış durumda!

Rapora göre, Acil Tıp uzmanlarının %90’ı Sağlık Bakanlığı, sağlık İl Müdürlükleri ve Hastane idarecileri nezdinde şiddet olaylarına yeterli önemin ve hassasiyetin gösterilmediğini; hastane güvenlikleri ve kolluk kuvvetlerinin de olaylarla ilgili yeterli önlem almadıklarını düşünüyor.

blank

blank

Sorunun çözümünün hastanelerin büyütülmesi, doktor sayısının arttırılması olmadığının altını özellikle çiziyor Prof. Dr. Yılmaz; “Bu çözümler sadece doktor ile hasta arasındaki sürtüşmenin artmasına neden olur” diye de ekliyor. Acil Tıp asistan hekimliğine başlayanların %7’si ilk 6 ayda istifa ediyor. Önümüzdeki yıllarda ülkemiz acil servislerinde kaliteli hizmet almak istiyorsak “Sağlıkta Dönüşüm Programı tekrar gözden geçirilmeli” diyor.

Sağlıkta şiddete hep beraber dur demeliyiz

Haberin devamı için tıklayınız…

blank

Acil Servis Hekimlerinin COVID-19 Pandemisi Döneminde Karşılaştıkları Curbside Konsültasyonların Değerlendirilmesi

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu yazınız!
Lütfen isminizi buraya giriniz